Oko dizajnéra: ako si zariadiť domov v eklektickom štýle

Pre tých, ktorí sú kreatívni a neobľubujú stereotypy, môže byť eklektický štýl ideálnou voľbou. Tento štýl prináša zábavu, harmóniu a neustálu sviežosť do vášho domova. Chcete vedieť, aké sú charakteristické rysy eklektického štýlu a ako zariadiť svoju obývaciu izbu v tomto duchu? Čítajte ďalej!

Charakteristiky eklektického štýlu

Eklektický štýl je kombináciou rôznych štýlov a prvkov. Hoci na prvý pohľad sa môže zdať chaotický, s použitím správnych farieb, textúr a vzorov môžete dosiahnuť premyslený a jemný interiér. Kľúčové sú farby, s jednou alebo dvoma neutrálnymi odtieňmi a dvoma výraznými farbami, ktoré sa opakujú v rôznych častiach priestoru.

Kombinácia vzorov a nábytku

Variabilita vzorov a kombinácia nábytku rôznych štýlov sú ďalšími charakteristickými rysmi eklektického štýlu. Živé galérie obrazov na stenách dodávajú priestoru jedinečný šarm a eleganciu. Nebojte sa experimentovať s kombinovaním dedičného a kúpeného nábytku a nezabudnite na rôzne dekorácie a doplnky.

Doplnky

Pri výbere doplnkov zdôrazňte zaujímavé detaily. Luxusný perzský koberec, rôznorodé vankúše s rôznymi vzormi a farbami a dekoratívne predmety pridávajú jedinečný štýl priestoru. Pomocou polic a závesných lišt môžete vytvoriť obrazovú a formovú galériu, ktorá pridáva eklektickému priestoru ďalší vizuálny rozmer.

Ak vás zaujal eklektický štýl, nebojte sa odvážnych kombinácií a kreatívnych riešení. Dajte svojej fantázii voľný priechod a nechajte svoj domov žiariť farbami a vzormi, ktoré ste vytvorili. Eklektický životný štýl je o odvážnosti a o oživení každodennosti.