Inšpirujte sa trendovými farbami na rok 2024

Plánujete rekonštrukciu svojho domova alebo sa len zaujímate o aktuálne trendy v interiérovom dizajne? Ste na správnom mieste! Inšpirujte sa tohtoročnými farbami, ktoré budú kraľovať nielen vo svete interiérového dizajnu.

Na konci každého roka určujú svetové spoločnosti vyrábajúce farby trendy na nasledujúci rok. V roku 2023 sa podľa Pantone Color Institute stala hviezdou výstavy živá a energická Viva Magenta. Teraz sme zhromaždili odtiene, ktoré budú dominovať nielen v interiérovom dizajne, ale aj v móde, marketingu a ďalších kreatívnych odvetviach.

  1. Harmonic Limitless (PPG Industry)

Tento odtieň je synonymom návratu teplých farieb. Limitless je pastelový odtieň pripomínajúci vanilkový krém, ktorý je ideálny pre kuchynské dekorácie, steny, fasády alebo textílie.

  1. Sweet Peach Fuzz (Pantone Color Institute)

Peach Fuzz je pastelová broskyňová, ktorá vás prinúti túžiť po lete. Jemná a pokojná farba evokuje empatiu a lásku, je ideálna na steny a doplnky.

  1. Romantic Sweet Embrace (Dulux)

Sweet Embrace je svetloružová farba inšpirovaná jemnosťou peria a večerných obláčikov. Pôsobí príjemne a je ideálna na steny alebo interiérové doplnky.

  1. Endless Blue Nova (Benjamin Moore)

Blue Nova je kozmická modrá s purpurovými odtieňmi, ktorá sľubuje dobrodružstvo a ďalšie krásne miesta vo vašom domove.

  1. Sophisticated Cracked Pepper (Behr)

Cracked Pepper is a timeless, bold and elegant black grey that evokes a spicy flavour. It can be easily adapted to different styles and interiors.

Get inspired with these colours and give your home a new look based on current trends.